FACELIFT-MASSAGE

MAART

Wist je dat bindweefselmassage een natuurlijke manier is om je huid, gezicht en lijf een oppepper te geven? Of je nu kiest voor één keer per maand of voor een kuur van drie weken met drie massages per week; je zal er stralend uitzien. In maart kun je kennismaken met deze faceliftmassage met bladgoudmasker voor 39,95 euro.

DUREA DAG

27 MAART

Tijdens de Durea-dag is uiteraard de hele nieuwe collectie van Durea te zien. Verder zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden en eventueel te adviseren over het comfortmerk dat al decennialang te koop is bij Schutrups. 

SHIATSU-ACTIE

MAART/APRIL

Ter gelegenheid van de naamsverandering van de Foot and Soul lounge (nu: Shiatsu Ensō) en de verhuizing naar de boomhut, kun je de hele maanden maart en april goedkoper kennismaken met shiatsu. Normaal betaal je 65 euro, deze periode slechts 55 euro.

DETOX-MAAND

APRIL

De lente is zeer geschikt om je lichaam te reinigen, of liever gezegd: een handje te helpen met reinigen. Dat kan op verschillende manieren, zoals met voeding, beweging en ademhaling. Maar ook met massage & voetbaden. Deze maand krijg je een mini-voetmassage en magnesium-voetbad voor 35 euro. Ook leuk om samen te doen.

KINDERVOETENDAG

4 APRIL

Speciaal voor de kids is er een podoloog en kinderpodotherapeut aanwezig tijdens de Kindervoetendag. Zij bekijken de kindervoeten en geven vrijblijvend een advies op maat. Verder is er voor alle kinderen een gave winactie en krijgen ze allemaal een leuk cadeautje.

OUTDOOR RUGSCHOLING

23 APRIL

Een vrijblijvende & informatieve bijeenkomst over een unieke, holistische rugscholing door fysiotherapeut, shiatsu-therapeut en podoloog Angélique Vis. De scholing bestaat uit tien trainingen met een theoretisch thema van een halfuur (zoals ademhaling, voeding, ergonomie, stress en coping), gevolgd door een uur outdoor rugtraining met oefeningen ter verbetering van kracht, coördinatie, flexibiliteit en ontspanning. De eerste sessie start donderdag 23 april om 10.00 uur bij Schutrups in Exloo. Aanmelden via angelique@schutrups.nl.

ORINGERRUN

27 APRIL

Op Koningsdag wordt vanaf het dorpsplein van Odoorn de Oringerrun gehouden. Om 10.30 uur is de start van de veldloop van 5, 10 en 15 km. Ook is er een jeugdloop van 2 km en 1 km. De jeugd start om 9.30 uur en deelname is gratis. Deelname aan de veldloop kost 7 euro. Inschrijven kan via de website of op de dag zelf tot een kwartier voor de start van de wedstrijd.

MOEDERDAGACTIE

MEI

Neem in mei je moeder, zus, vriend of vriendin mee voor een duo-behandeling in de boomhut. Deze bestaat uit een massage en een infraroodbehandeling. De prijs voor twee personen bedraagt 75 euro.

SHIATSU ENSŌ-DAG

16 MEI

Een informatieve presentatie door Angélique Vis over het effect van voeding, leefstijl en shiatsu (massage) op spier- en gewrichtsklachten. Nieuwsgierig? We starten met koffie of thee om 15.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via angelique@schutrups.nl.

RUNNINGBOOTCAMP

23 MEI

Nieuw: een RunningBootcamp mét workshop eiwitshakes! Met de coaches ga je lekker een uur stevig sporten. Als je met een voldaan gevoel terugkeert, volgt een workshop over eiwitten als herstelvoeding. RunningBootcamp is een combinatie van kracht en cardio uithoudingsvermogen. Je bepaalt zelf waar je de nadruk op legt: power of hardlopen. Door deze combinatie verbetert zowel je kracht als je stabiliteit. Deelname kost 14,95 euro per persoon.

LOOP-CLINIC

13 JUNI

Leer de do’s en don’ts van het hardlopen. Wat is de juiste houding? Hoe loop je gemakkelijk en breng je een afstand, duurloop en/of training tot een goed einde?  Hoe voorkom je blessures? Tijdens deze clinic, die geschikt is voor lopers van elk niveau, geven we je eenvoudige tips en laten we je ervaren wat het verschil is tussen efficiënt en inefficiënt lopen.  Deelname kost 6,50 euro per persoon.

MIDSUMMERNIGHT

21 JUNI

Op de langste dag van het jaar houdt het team van Schutrups een trailrun bij theehuis Poolshoogte Odoorn/Exloo: de midsummernightrun over 5 en 10 kilometer. Ook kun je meedoen aan een individuele tijdrit voor hardlopers, de Hill Climb. Het parcours is 500 meter lang, maar bevat wel de Poolshoogte heuvel, met dertien meter het hoogste punt van de Hondsrug. Extra dit jaar is de canicross: hardlopen met je hond.

TRAIL-CLINIC

5 JULI

Trailrunning is in opkomst. Bij deze tak van hardlopen loop je op oneffen paden. Daarvoor zijn speciale schoenen, bijvoorbeeld de Trabuco van Asics te koop. Je kunt deze binnenkort in Exloo uitproberen. Asics’ ‘frontrunner’ Gerrit Voortman en Schutrups-trainer Evelyn Steenbergen verzorgen de begeleiding. De start is om 8.30 uur vanuit het Schutrups-café en na afloop is er een ontbijtbuffet. Aanmelden kan via de website (vol = vol) en is vanwege de schoenentest verplicht. Deelname kost, inclusief ontbijt, 8,95 euro.

WIJNWANDELING

16 AUGUSTUS

In augustus begint de hei prachtig te bloeien. Daar kun je tijdens onze eerste wijnwandeling volop van genieten. Onderweg tref je een aantal proeflocaties, waar je Italiaanse wijnen kunt proeven. Bij terugkomst is er een laatste proeverij met een gezellige Italiaanse nazit. Start vanaf 13.00 uur bij het Schutrups Café. Deelname kost 19,95 euro per persoon.

EN VERDER...

DIVERSE DATA

Kijk voor andere evenementen op schutrups.nl. 

• 13 mrt: Xsensible-dag 

• 26 mrt: Schutrups Inside met o.a. Dick Lukkien 

• 26 apr: Schutrups Live met B.J.Hegen Band 

• 20 mei: Kennedymars/DW4D 

• 13 jun: Schutrups Wielercafé