B.J. HEGEN BAND

8 sep

De wekelijkse optredens van artiesten op de zondagmiddag zijn altijd de moeite waard. Maar de bluesliefhebbers moeten vooral zondag 8 september in hun agenda noteren. Dan komt namelijk de legendarische B.J. Hegen Blues Band naar Exloo.

SCHUTRUPS INSIDE

FORMULE 1

19 sep

Robert Doornbos, de Coronels, Lee van Dam, Rob van Gameren en Rob Kamphues zijn in the house voor de Formule 1-editie van Schutrups Inside. Een avond voor liefhebbers.

VOETMASSAGE

WORKSHOP

22 sep

Angélique Vis neemt je van 11.00 tot 12.00 uur mee in de oosterse visie van voetmassage; alles over reflexzones op de voeten én over het masseren van je eigen onderdanen. Kosten 25 euro p.p. opgave via wellness@schutrups.nl.

REFLEXOLOGIEWEEK

23 -27 sep

Alle organen en lichaamsdelen projecteren zich in reflexzones in de huid op ons hele lichaam. In alle holistische behandelingen wordt hiervan dankbaar gebruik gemaakt. Maak kennis met het effect van een reflexbehandeling van het gezicht of de voeten en neem een introductie (15 min., 15 euro).

DUREA DAG

27 sep

Tijdens de Durea-dag is uiteraard de hele nieuwe collectie van Durea te zien. Verder is er een preview van de nieuwe Durea-collectie van 2020, wordt uitleg gegeven over de leesten en is er een leuke actie.

SHIATSUMAAND

okt

In oktober kun je kennismaken met shiatsu, ook wel Japanse fysiotherapie genoemd; een combinatie van drukpuntmassage en andere manuele technieken ter versoepeling en ontspanning van de spieren, bindweefsel en wervelkolom. Introductie van 20 min. kost 20 euro. Graag vooraf reserveren.

SCHUTRUPS RUN

29 sep

Rennen over de Hondsrug? Dat kan 29 september tijdens de Schutrups Run, een run over 5, 10 en 15 kilometer in de luwte van Exloo. De run begint om 11.00 uur. Aanmelden kan via de website. Deelname kost 5 euro (onder de 18 jaar 3,50 euro). Naast de Schutrups Run is er ook de Kidsrun, voor kinderen vanaf 5 jaar.

WHOLY FOOD

LUNCH

13 okt

Op 13 oktober wordt de eerste Wholy Food-lunch gehouden in het Schutrups Café. De kosten bedragen 12,95 euro en reserveren kan via de website. Kun je niet op 13 oktober? Op 29 december is de volgende.

SCHUTRUPS

BACKCOUNTRY

19/20 okt

Een ‘Only for Men’-weekend in en rond het Schutrups-pand. Vol activiteiten, van bierproeverijen tot BBQ’en en van rijden op de Rubrider tot een 4×4 Experience. Zie pag. 17 en de website voor meer info.

KINDERVOETENDAG

5 okt

Speciaal voor de kids is van 10.00 tot 16.00 uur een podoloog en kinderpodotherapeut aanwezig tijdens de Kindervoetendag. Verder is er een gave winactie en krijgen ze allemaal een leuk cadeautje. Om 9.30 en 14.00 uur is er een workshop kindervoetenmassage. Leer hoe je thuis de voeten van je kinderen kunt masseren. Deze kost 25 euro. Opgave via wellness@schutrups.nl.

AXMAN CHALLENGE

3 nov

Groter, zwaarder, hoger. Dat wordt de novembereditie van de Axman Challenge in Exloo. Deelnemers kunnen zich in deze oersport meten op een parcours van 6,66 of 13,33 kilometer. Elke 500 meter is er een obstakel. Naast de individuele challenges kunnen ook groepen van tien personen en ouder/kind-combinaties deelnemen. Zie axmanchallenge.nl

WANDELVOETENDAG

16 nov

Tijdens het wandelen is de belasting van de voet veel zwaarder dan tijdens een dagje op kantoor. Tijdens de wandelvoetendag leren we je alles over de voet, over problemen die kunnen optreden en hoe je die oplost of voorkomt.

SKI-TESTWEEKEND

21-24 nov

Schutrups verkoopt al jaren skischoenen, maar vanaf dit jaar gaan we all the way. Alles wat je nodig hebt om te skiën vind je nu in Exloo. Maar waar test je ski’s het best? Juist! Kijk maar op de website voor alle informatie.

TAJINE WORKSHOP

24 nov

De deelnemers aan de Tajine Workshop worden ontvangen met Marokkaanse thee en leren vervolgens de Marokkaanse keuken kennen. Er wordt een recept gemaakt en iedereen krijgt als leuke goodie een Tajine mee naar huis. Deelname kost 59,95 euro per persoon, aanmelden kan via de website. Vol = vol.

MIDWINTER

WANDELING

21 dec

Nieuw: de midwinterwandeling. In de avond voor de langste nacht van het jaar kun je meedoen aan deze korte variant (5 kilometer) van de Schutrups Wandeldag. We gaan het bos in en daar voert de musicalgroep Odoorn ‘Scrooge’ in gedeeltes op. Zie de website voor meer info.

MIDWINTER-

DROPPING

21 dec


Wegens succes geprolongeerd: de midwinterdropping in Exloo. Met vrienden of familie start je om 22.00 uur met een winterbarbecue en drankjes om het open vuur. Om middernacht word je geblinddoekt met de Landrovers meegenomen naar een plek zo’n 30 tot 40 kilometer verderop. En bij terugkeer in Exloo wacht je ’s ochtends een heerlijk ontbijt. De kosten: 59,95 euro per persoon. Aanmelden via schutrups.nl.

HUTTENTOCHTEN

9-12 jan


In samenwerking met de gidsen van Skiservice Almelo gaan we dit seizoen drie weekenden lang huttentochten maken. De tweede en derde zijn van 5 tot 9 februari en van 29 februari tot en met 4 maart. Meer info en aanmelden kan via de website.

HARDLOOP-

SCHOENENDAG

11 jan


Hardloopschoenen testen! Dat kan op 11 januari. En niet zomaar in de winkel op de loopbaan, maar voor het echie, tijdens een trail. Verder krijg je deze dag alle informatie over wat voor jou de beste hardloopschoenen zijn. Spoiler: de kleur is niet belangrijk.

BEAUTY-

WORKSHOP

18 jan


Een leuke workshop over de vijf elementen en de rol daarin op je bioritme, beauty en leefstijl. Ben jij in je element? We starten om 14.00 uur met een geurreis langs hout, vuur, aarde, metaal en water. Kosten: 25 euro, opgave via wellness@schutrups.nl.

SNOW EXPERIENCE

23-26 jan


Zin in een unieke ervaring? Vier dagen op pad met ‘de Schutrupsjes’ naar de sneeuw eind januari is dan de ideale gelegenheid. Alle informatie staat binnenkort op de website. Aanmelden kan daar ook.

DOG WALK

1 feb

Het begon zes jaar geleden als een experiment en is inmiddels niet meer weg te denken van de eventkalender: de Dogwalk. Al een paar jaar nemen er meer dan 1000 honden (met hun baasjes) deel aan deze wandeltocht. Inschrijven? Hou schutrups.nl in de gaten.

WANDELDAG

2 feb

De Schutrups Wandeldag is alweer aan de 22ste editie toe. Wordt het een wandeling in de sneeuw? Dat is elk jaar weer de grote vraag. Of het druk wordt niet, want dat is het altijd. Meer informatie over de afstanden en de inschrijving komt binnenkort op schutrups.nl.