Eigen sneakers

Eigen sneakers stelen de show

Lisa en Roos Schutrups zijn ‘on fire’ met hun eigen sneakerscollectie. Ze hebben alle schroom van zich afgegooid en komen in het derde seizoen met schoenen die de harten van iedereen die ze ziet meteen stelen.

Het kan snel gaan. Een jaar geleden presenteerden de Schutrups-zussen heel bescheiden hun eerste zelf ontworpen sneakers. En nu, aan de vooravond van de komst van de derde collectie, zijn ze veel meer de jonge powervrouwen die weten dat ze iets moois in handen hebben.
“Het is dan ook supergoed gegaan met de tweede collectie”, zegt Lisa, de oudste van de twee. “De witte sneaker met slangenprint en de zwarte met de dikkere zool waren heel snel uitverkocht. Ik zat een keer in de herenhoek van de winkel. Toen had ik zelf ook een paar aan en zaten er allemaal vrouwen dezelfde sneakers te passen. Dat blijft toch wel een heel bijzonder gezicht, dat mensen jóuw schoenen dragen.”

Geweldig dat we deze kans krijgen van papa

Roos heeft wel een verklaring voor het succes. “We hebben goed op de trends weten in te spelen. Zo werden slangenprints opeens heel populair. En witte sneakers, tja… Iedereen wil wel witte sneakers. Alleen hadden die van ons net even een wat stoerdere zool en zaten er ook chique elementen op.”
Lisa: “Gouden accessoires zelfs.”

Roos: “Dat maakte ze wel classy. Daardoor zag je dat ze voor alle leeftijden geschikt waren. Voor meiden van onze leeftijd, maar ook voor moderne vrouwen van in de 60.”
Als je de eerste collectie naast de derde zet, is het verschil nog groter. “Dat vinden wij ook”, aldus Roos. “Het allereerste model was zwart, met een rode achterkant en witte zool. Met de kleuren van ons logo dus. Die schoen zullen we er als ‘original’ wel in houden, maar je moet daarnaast wel vernieuwend blijven.”
“En dat is zeker gelukt”, stelt Lisa. “Neem de gouden sneaker, dat is echt een knaller. In totaal hebben we nu drie sneakermodellen in drie totaal verschillende stijlen voor dames.”


Bij de heren is de keuze wat kleiner. Lisa: “Daar hebben we twee verschillende modellen. Omdat we best wel grote aantallen moeten afnemen, hebben we gekozen voor een veel kleiner assortiment.” Roos: “We hebben besloten het merk eerst goed voor dames neer te zetten en pas daarna meer tijd in de herenschoen te steken.”

Kwaliteit top

Als kinderen van een veeleisende vader én moeder die actief zijn in de schoenenbranche, en als zelf net afgestudeerde podologen, letten Lisa en Roos Schutrups niet alleen op het uiterlijk, maar zeker ook op de kwaliteit. Lisa: “De schoenen met de iets dikkere zool zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen die last hebben van hielspoor.” Roos: “Daarnaast is de kwaliteit van onze leverancier echt top. Er is in dat hele eerste jaar één keer een paar teruggekomen. Omdat de zool kraakte. En ze gaan echt lang mee.”

Waarbij de Schutrups-sneakers nog een voordeel hebben ten opzichte van andere merken: de breedtemaat. Lisa: “Eerlijk is eerlijk, we hebben van Floris en Atlantic Stars ook mooie sneakers voor dames. Maar die zijn er niet altijd even breed.” Roos: “Zelfs daarin herken je onze hand, haha. We hebben zelf ook brede voeten, dus we zijn de ideale testpersonen voor onze eigen schoenen. Ja, wij zijn echt enthousiast. Je gaat als het aan ons ligt nog veel van ons horen.” Lisa: “Het is geweldig dat we deze kans krijgen van papa.”