Foot & Soul Lounge

Van je hoofdpijn af?

Heel veel mensen hebben structureel last van hoofdpijn of nekklachten. Slechts weinigen weten dat wij diverse behandelingen bieden die deze klachten kunnen verhelpen of verlichten.

“Hoofdpijn kent heel veel verschillende varianten”, zegt Angélique Vis van de Foot and Soul lounge. “Iedereen kent wel de spierspanningshoofdpijn, die uit de schouders naar boven trekt. Dan heb je natuurlijk de welbekende migraine. Maar je hebt ook mensen die echt clusterhoofdpijnen hebben, wat best heftig is.”

De Foot and Soul lounge ligt als potentiële redder in nood misschien minder voor de hand dan het vak met pijnstillers bij de drogist, maar Angélique heeft al veel hoofd- en nekpijnpatiënten van de greep naar de ibu’s, paracetamolletjes en erger kunnen afhelpen.

“Veel hoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen”, zegt ze. “Bij hele heftige clusterhoofdpijnen, kunnen wij de pijn vooral verzachten en nooit helemaal wegnemen. Maar bij andere vormen lukt dat meestal juist wel.”
In overleg met cliënten bepaalt ze welke aanpak wordt gekozen. “Dat kan gezichtsmassage zijn, voetreflexologie of shiatsu. Shiatsu heeft vaak mijn voorkeur. Het is mooi meegenomen dat shiatsu gedekt wordt door veel verzekeringen, maar dat is natuurlijk niet de reden.

Bij shiatsu bestrijd je niet alleen het probleem, maar ga je ook op zoek naar de oorzaak. Bij de wervelkolom, die we dan onderzoeken, komt alles samen en dan ontdek je waar de problemen zitten. En je wilt bij de behandeling van hoofd- of nekklachten altijd een stukje ontspanning bieden. Hoofdpijn is namelijk ook vaak een vicieuze cirkel. Je hebt hoofdpijn, dat geeft spanning in je hele lijf, dat verkrampt en dan krijg je… hoofdpijn. Die cirkel doorbreken, dat is wat wij met shiatsu doen. Als dat lukt, bezorg je iemand meteen geluk, want hoofdpijn kan heel veel invloed hebben op je dagelijks leven.”

Een afspraak maken kan via wellness@schutrups.nl. Een voetreflexbehandeling van drie kwartier kost 45 euro, een shiatsubehandeling of een gezichtsmassage van een uur 60 euro.


Week van de reflexologie

Van 23 tot en met 27 september is het de internationale week van de reflexologie. Ook de Foot and Soul lounge doet hier aan mee.

“Wij laten mensen deze week kennis maken met voetreflexologie”, aldus Angélique Vis. “Je voeten zijn een soort landkaart van je hele lichaam waar onder meer de organen zich presenteren. Elke zone op de voet correspondeert met een orgaan. Als je klachten hebt, zijn die heel goed via de voet te behandelen.”

Zelf ervaren hoe dat werkt? Een introductiesessie van een kwartier kost tijdens de actieweek slechts 15 euro. Aanmelden kan via wellness@schutrups.nl.


Sneller weer aan de wandel

Bij Schutrups wordt gewerkt aan zogenaamde ‘protocollen’ die moeten zorgen voor een nog betere afstemming tussen de verschillende afdelingen. Doel: kijken hoe we problemen optimaal en zo snel mogelijk oplossen.
“Een goed voorbeeld is hielspoor”, zegt Angélique Vis.

“Iemand komt bij de podoloog en die stelt een behandelplan vast en that’s it. Met zo’n protocol gaan we nu kijken of we dingen kunnen overwegen die het herstel versnellen of verbeteren, zoals massage. Of tapen. Dit geldt bij veel meer klachten, zoals drukproblemen in de schoen, waarbij de pedicure een goede rol zou kunnen spelen.”


Beauty & Bioritme

Bij de gezichtsbehandelingen en lichaamsmassages werken de mensen van de Foot and Soul lounge volgens de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water.

Na berekening van het bioritme volgens je geboortejaar en -dag, wordt er in beeld gebracht welk element bij jou overheerst en welke voor jou van belang is om aan te vullen.

Op zaterdag 18 januari geeft Angélique Vis een workshop. Deelname kost 25 euro per persoon en aanmelden kan via wellness@schutrups.nl.