Schutrups Inside met Formule 1

Schutrups Inside met Formule 1

Sinds Max Verstappen zijn entree maakte in de Formule 1, volgen miljoenen Nederlanders die sport weer op de voet. Voor Jan Schutrups was dat reden om op 19 september in de geest van ‘Voetbal Inside’ een Formule 1-café te organiseren.

Een van de meest succesvolle televisietalkshows, zeker voor mannen, is ‘Veronica Inside’, de opvolger van ‘Voetbal Inside’. Onder leiding van Wilfred Genee bespreken Johan Derksen, René van der Gijp en een wisselende derde deskundige twee keer per week de toestand op het voetbalveld (en in de rest van de wereld).
“Ik zag dat programma natuurlijk ook regelmatig”, zegt Jan Schutrups, “en ik dacht: zoiets moeten we in Exloo ook doen. ‘Voetbal Inside’, maar dan met mensen van de profclubs uit onze regio.”

Eerste editie met voetballers smaakte naar meer

Op 21 maart was het zover: de eerste ‘Schutrups Inside’. “Een geweldig succes”, aldus Jan. “Niels Dijkhuizen en René Posthumus zaten in de rol van Wilfred Genee en trainer Dick Lukkien van FC Emmen, commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen, Dirk Marcellis van PEC Zwolle en toen nog SC Cambuur-trainer René Hake waren de gasten. Er was zeker 150 man, van jong tot oud. Waar Veronica Inside Danny Vera heeft voor de muziek, hadden wij een bandje uit Groningen. We hadden eigenlijk alleen geen reclameblokken. Maar wel pauzes, zodat de gasten regelmatig een biertje konden halen. Rond de tafel waar de presentatoren zaten, hadden we de Chesterfields gezet en daarachter allemaal statafels. Het was echt super.”

Robert Doornbos

Kortom: dat smaakte naar meer. En wat is na voetbal qua populariteit in Nederland tegenwoordig de tweede sport? Formule 1. Dus wat deed Jan Schutrups? Hij benaderde tv-presentator Rob Kamphues als gastheer, zijn collega Rob van Gameren als sidekick en oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos, een van de Coronels en race-organisator Lee van Dam als gasten. “Ik ben zelf ook een enorme liefhebber. De afgelopen jaren heb ik bijvoorbeeld Grand Prix’ in Baku, Francorchamps en Silverstone bezocht. Geweldig!”

De heren kwamen uit op donderdag 19 september, drie dagen voor de Grand Prix van Singapore, als passende datum voor de Schutrups Inside over de Formule 1. Jan: “Ze zullen met elkaar in gesprek gaan, maar ook vragen van het publiek beantwoorden. En speciaal voor Robert Doornbos en de Coronels hebben we die avond een SiM-racesimulator staan, zodat-ie ons het verschil kan laten zien tussen gewone automobilisten en een autocoureur. Verder neemt Robert Doornbos een stuurtje mee, waarover hij uitleg geeft, en zal Robert van Gameren dieper ingaan op de ‘zolen’ van de auto’s, de banden. Met Lee van Dam gaan we het uiteraard hebben over de terugkeer van de Grand Prix naar Nederland. Hij hoopte, net als ik, uiteraard dat-ie naar Assen zou komen. Hij gaat alle ins en outs geven van de strijd tussen Zandvoort en Assen.”

Voor KiKa

En wat komt er na voetbal en de Formule 1? “Dat weet ik nog niet. Maar we hebben hier vlakbij de TT van Assen en wielrennen is ook nog altijd hot in Nederland. En wie weet gaan we gewoon vaker voetbal en Formule 1 doen.”

De Formule 1-editie van Schutrups Inside begint donderdag 19 september om 20.30 uur, de inloop is al vanaf 19.30 uur. Er wordt tijdens de avond geld ingezameld voor KiKa, de stichting Kinderen Kankervrij. Wie vragen heeft voor de gasten, kan deze het beste vooraf mailen naar marketing@schutrups.nl.