NIEUWS

Bij het samenstellen van de voorjaarscollectie heeft het inkoopteam van Schutrups weer een aantal bijzondere nieuwe merken ontdekt.

Lisa Schutrups: “Iedereen is steeds meer bezig met duurzaamheid. Daar hebben wij met een aantal nieuwe merken op ingespeeld. Zo hebben we sandalen van plantaardig gelooid leer en ook producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Hey Dude is bijvoorbeeld gemaakt van PET-flessen. Maar we hebben zelfs leer dat is gemaakt van maisbladeren.” 

“Ons doel is altijd om naast onze normale collectie ook artikelen te hebben met een verhaal. Daarnaast hebben we uiteraard ook zomerse producten ingekocht, zoals instappers, sneakers en slippertjes. Daarbij is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons altijd een belangrijke drijfveer.”

Niet alleen de materialen waarvan de schoenen en slippers zijn gemaakt, zijn bijzonder. Zelfs de namen wekken een glimlach op. Naast Hey Dude zijn dat bijvoorbeeld SlowWalk, Johnny’s, Hol*Sh!t en Xsensible. 

Naast het schoeisel is binnenkort ook een nieuw tassenmerk present in de winkel in Exloo: Chesterfield Brand. Lisa: “Dat zijn tassen van full-grain leer, de sterkste en meest duurzame leersoort die bestaat. Ze hebben een speciale wax-behandeling ondergaan. Daardoor kun je gebruikssporen weg wrijven.”

De avond voor Hemelvaartsdag wordt in Odoorn voor de twintigste keer een Kennedymars georganiseerd. Deze langeafstandswandeling over 80 kilometer start op 20 mei om 22.00 uur. ’s Nachts wordt de eerste 40 kilometer gewandeld. Hierna wordt de wandelaars een uitgebreid ontbijt aangeboden. Aansluitend wordt er overdag nog eens 40 kilometer gelopen.

Vanwege de jubileumeditie is er een compleet nieuwe route gemaakt, in een andere richting dan de vorige edities. De Kennedymars is onderdeel van de Drentse Wandel 4-daagse, die dit jaar voor de 32 ste keer wordt gehouden. Uniek voor Odoorn is de mogelijkheid om de Kennedymars te combineren met drie dagen van deze vierdaagse over 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer per dag. Meer informatie is te vinden op de website www.dw4d.nl. Online inschrijven kan tot 21 april.

NIEUW IN EXLOO

De afgelopen tijd zijn zes nieuwe collega’s in dienst gekomen bij Schutrups, voor en achter de schermen. Er zijn twee nieuwe pedicures aangetrokken: Esther Mones en Inge de Ruiter. Inge is niet alleen medisch pedicure, maar ook podotherapeut. Verder is Liset Rasser het verkoopteam in de winkel komen versterken. 

De werkplaats-bezetting is uitgebreid door de komst van Remco Eelsing en de online-afdeling, die onder meer de website beheert, kreeg versterking van Roel van der Veen. 

PAULI-WEBSITE

Wat een paar jaar geleden voorzichtig begon met wat T-shirts en hoodies, is inmiddels een complete St. Pauli-collectie in de winkel in Exloo. Jan Schutrups: “Sinds kort hebben we zelfs de officiële Pauli-teamkleding van Under Armour. Dat is heel bijzonder, want Under Armour is in Nederland amper te krijgen.” In Exloo dus wel. En niet alleen in Exloo, want Schutrups verkoopt de collectie tegenwoordig online. “We hebben een aparte webshop ingericht met de artikelen van St. Pauli. Zie het als een ‘shop in de shop’.”