Veel veranderingen bij de Foot and Soul lounge van Angélique Vis. Waarvan de nieuwe naam (Shiatsu Ensō) en een nieuwe plek (de boomhut achter de winkel) het meest tot de verbeelding spreken.

 

Angélique Vis grijpt de verhuizing van haar praktijk van de ruimte boven de winkel naar de karakteristieke boomhut boven de winkel én een verandering van het aanbod aan om de naam ‘Foot and Soul lounge’ te vervangen door een nieuwe naam: Shiatsu Ensō. 

“De ensō staat in Japan voor oneindigheid”, aldus Angélique. “Ensō is de vertaling van ‘cirkel’. Binnen het zenboeddhisme is de cirkel een symbool voor kracht, verlichting, het heelal en de oneindigheid. Dat past bij de praktijk die ik ga voeren. En verder krijg je, als je ‘ensō’ uitspreekt, ‘en zo’. Ik ga shiatsu geven, maar ook veel anderen dingen doen.” 

Het is de tweede keer dan Angélique de koers verzet. Eerder verhuisde ze van de later afgebrande boerderij aan de overkant van de winkel naar de ‘voetenlounge’ op de bovenverdieping in de winkel. En nu brengt ze haar praktijk onder in de boomhut achter de winkel.

“In deze omgeving kan ik klanten een unieke ervaring meegeven”

Ze legt uit: “We hebben besloten om de pedicure onder te brengen bij de Voetzorg en zijn gestopt met schoonheidsbehandelingen. In mijn praktijk, Shiatsu Ensō, ga ik me bezighouden met shiatsu, voetreflex- en diverse andere massages. Jan Schutrups wilde de voetenlounge graag voor andere activiteiten gaan gebruiken en toen kwamen we als alternatief op de boomhut. Die werd nauwelijks gebruikt en dat is natuurlijk hartstikke zonde. En voor mij ideaal, want het is een sfeervolle ruimte waar je niets hoort van geluiden uit de gang of de andere ruimtes. Het is gewoon een huisje in de lucht. Geweldig!”

Voor liefhebbers van saaie, steriele behandelruimtes zal het even wennen zijn. Angélique: “Beroepsverenigingen willen liever steriele behandelkamers, maar ik hou juist wel van zo’n houten hut met een huiskamersfeer. Daardoor kun je je onderscheiden van anderen en geef je je klanten naast de behandeling toch een unieke ervaring.”

 

Eigen ingang

In de boomhut gaat Angélique zich weer bezighouden met shiatsu, voetreflex, massages en natuurlijke facelifts. Daarnaast blijft ze arrangementen aanbieden, maar dan zonder pedicure en schoonheidsbehandelingen. Bovendien zit ze minder vast aan de openingstijden van de winkel en de Voetzorg. “Doordat de boomhut een eigen ingang heeft, kan ik ook ’s avonds dingen doen. Niet alleen massages, maar ook workshops.”

De pedicure is inmiddels verhuisd naar de Voetzorg. “Zeker voor medische pedicure is dat logisch, want dat zit dan dichter bij de podotherapie”, zegt Angélique. De kans is aanwezig dat in de toekomst ook weer schoonheidsbehandelingen worden aangeboden, maar dat gebeurt dan net als de pedicure onder de vlag van Schutrups en niet meer van Shiatsu Ensō.

Van de mooiste plek van Exloo (de Saksische boerderij die helaas niet meer bestaat) is Angélique met een tussenstop dus straks actief in de één na mooiste plek. “Ik heb er heel veel zin in. De afgelopen jaren hebben we veel geprobeerd en kunnen ontdekken wat werkt en niet werkt. Mijn ideaal is dat ik in de boomhut shiatsu, voetreflex, massages, arrangementen en af en toe thema-weekenden kan afwisselen. Dan hou je zelf ook de meeste energie. En voor de toekomst wil ik ook opleidingen gaan opzetten. Dan kun je denken aan kleine workshops met twee tot vier mensen, maar ook aan een opleiding van een jaar met allerlei modules. Ik voel namelijk langzamerhand steeds meer behoefte om mijn kennis over te dragen. Een mix van al die activiteiten, dat is mijn ideaalplaatje.”